De gevorderde leerling

Speel je al een tijdje saxofoon maar ben je toe aan een frisse nieuwe benadering, om weer verder te komen. Wil je nu eindelijk het improviseren onder de knie krijgen of je daar verder in bekwamen? Op maat kijk ik wat je wilt leren om zo gericht aan je ontwikkeling te werken. Ik heb technische tips en oefeningen om je technische vaardigheden te verbeteren. Ik kan je coachen om te onderzoeken hoe we je muzikale saxofoonontwikkeling een nieuwe boost kunnen geven. Hoe luister je naar muziek en hoe kun je het effici├źntst solo en stukken uitzoeken. Of je wilt je verdiepen in een bepaalde stijl.

Belangrijk is dat je leert vrij te spelen. Vrij in de zin dat je niet alleen met je hoofd zit na te denken maar ook intuïtief al luisterend en waarnemend speelt met een oor voor de begeleiding. Als het om het improviseren gaat, is het belangrijk dat je al de muziekskills beheerst. Toonladders, akkoorden specifiek ritmes en toon. maar het is nog beter als je ze ook daadwerkelijk hoort. Dus er wordt veel uit het hoofd gespeeld.

Speel je al in een band, dan kan ik je helpen met de typische speelmanieren die bepaalde muziekstijlen met zich meebrengen.

Op zoek naar saxofoon of improvisatieles?
Dan ben je hier op het goede adres. Neem eens een proefles.