Over Ad

adcolen

Er is niets fijner dan het geven van een concert waarbij je een eenheid vormt met de rest van de band, je lekker in je vel zit, je saxofoon doet wat jij wil en je publiek ademloos zit te luisteren. Muziek maken gaat om het creëren en overbrengen van een gevoel.Dat kan zijn dat je in trance raakt van een groove, of geraakt wordt door een melodie. Even vaak hoor ik dat men geraakt wordt door de levendige communicatie tussen de muzikanten, het zoeken van de musici en de klanken die uit de instrumenten komen.

Dit alles is waarom ik nog steeds met veel passie saxofoon speel en muziek maak en produceer. Deze passie wil overbrengen op andere musici en mensen die ik lesgeef. Ik ben daarom zo’n 25 jaar geleden al begonnen met lesgeven.

Het dwingt me om over dingen na te denken die ik zelf misschien vanzelfsprekend vind maar die ik toch goed wil kunnen uitleggen. Vandaar dat ik zelf ook veel leer van het werken met leerlingen.
Ik wil mensen inspireren om zelf meer en anders naar muziek te gaan luisteren, zodat ze er nog meer genot en voldoening uit kunnen halen. Maar ook om ze soms met geduld door barrières heen te helpen. Want vaak lukt het en soms ook niet. Ik raad iedereen aan om snel met andere vrienden en kennissen muziek te gaan maken en te gaan improviseren. Er was geen activiteit die meer verbindt dan samen muziek te maken, te creëren, dmv improvisatie.

In de les begeleid ik je op piano ( een leuke hobby) of maak gebruik van alle hedendaagse middelen als, logic, transcribe, begeleidingscd’s, Sibelius en meer.
Als musicus en componist wordt ik door alle goede muziek geïnspireerd klassiek, pop, funk, wereldmuziek, elektronische muziek. Zo heb ik door de jaren heen in een scala van projecten en bands gezeten. Afrocaribische bands, pop en funkbands, DJ’s, blazersensembles en natuurlijk jazzensembles.

Als saxofonist ben ik altijd aangetrokken door de jazz, want daar heeft de saxofoon zich in een eeuw tijd zo divers ontwikkeld en heeft hij de meeste ruimte gekregen om te schitteren.
Een vaste factor in mijn carrière is het Ad Colen Quartet waarmee we 5 cd’s gemaakt heb en in binnen en buitenland in fijne clubs en op prestigieuze festivals (Northsea jazzfestival, javajazzfestival) gespeeld hebben. Het componeren voor deze band is een belangrijke boost voor mijn ontwikkeling als musicus geweest. Volgend seizoen wordt er weer een bijzondere CD gereleased waarbij ik vogelzang heb gebruikt om composities mee te maken.

De laatste jaren heb ik verschillende improvisatieprojecten geïnitieerd waarbij ik gewerkt heb met toonaangevende kunstenaars uit andere disciplines, zoals o.a. schrijver Ronald Giphart, choreografe Iris van Peppen.

Musici waarmee ik tot nu toe werkte: o.a. Gé Bijvoet, Yonga Sun, Wiro Mahieu, Dion Nijland, Albert van Veenendaal, Rembrandt Frerichs, Jasper Somsen, Masha Bijlsma, Denis Jannah, Rob van Bavel, Chris Strik, Erik Robaard, Jasper van Hulten, Emiel van Rijthoven, Paul Maassen, Bert Lochs, Angelo verploegen, Henk de Ligt, Ed baatsen, Mark Alban Lotz, Chris Strik, Michiel Borstlap,
Thijs Borsten,Rob van den Broeck, Bart van Lier enz.

organisator concerten

www.adcolen.com
www.adcolenquartet.nl
www.freephonique.nl

Op zoek naar saxofoon of improvisatieles?
Dan ben je hier op het goede adres. Neem eens een proefles.