De Beginner

Het is nooit te laat om te beginnen, of je nou 10 of 70 jaar bent. Wat je nodig hebt is een redelijke oefensaxofoon, een dosis geduld en doorzettingsvermogen, en tijd om te oefenen en te luisteren. Aan de hand van jouw wensen en mogelijkheden maak ik als saxofoondocent een lesprogramma dat het beste bij jou aansluit. Dat gebeurt aan de hand van moderne saxofoonmethodes en lesmateriaal dat ik zelf ontwikkel.Ik geef lessen in verschillende stijlen pop, jazz, latin en klassiek. Maar belangrijk is ook dat je zelf gaat kijken en onderzoeken voor welke muziek ij helemaal gaat. De muziek waar jezelf van houdt, waar je geïnteresseerd bent is de basis om zelf muziek te maken.

Ik leer je de technische vaardigheden van de saxofoon zoals, houding, blaastechniek, grepen, zuiverheid, klank en toonvorming, notenlezen, ritme en muziektheorie. Maar eveneens is het belangrijk dat je leert om muziek op het gehoor uit te zoeken. Zo dat je de saxofoon echt aan gaat voelen. Samenspel is een belangrijk onderdeel van het muziekmaken, vandaar dat er presentaties zijn waarbij de leerlingen met een band en andere saxofoonleerlingen kunnen spelen. Improvisatie vormt vanaf het begin onderdeel van de lessen. Zelf dingen verzinnen maakt dat je muziek beter gaat begrijpen en aanvoelen.
Geen ontspanning zonder inspanning. Wil je het meeste plezier uit het saxofoonspelen halen, dan zul je regelmatig moeten oefenen.

In het begin is het raadzaam eerst een instrument te huren. Dat kan o.a. bij firma Harry Bakker te Muiderberg. Een duurzaam en goed klinkend beginners instrument voor een redelijke prijs is Yamaha YAS275 (alt), YTS275 (tenor) of YSS475 (sopraan).
Het huren van een saxofoon kost ongeveer 80 Euro per drie maanden. Zie voor meer informatie de website van Harry Bakker saxofoons

Op zoek naar saxofoon of improvisatieles?
Dan ben je hier op het goede adres. Neem eens een proefles.